USA:s regering tog telefonregister från AP

För inte så länge sedan, i den s.k “pre 9/11-eran”, så skulle detta avslöjande komma som en fruktansvärd nyhet som skulle göra de allra flesta enormt förbannade. I samband med Watergate, som jämfört med detta var ett skämt, fick faktiskt presidenten avgå.

Men nu är det den ofelbara fredspristagaren Barack Obama som styr “the land of the free”, och då han bara gör allt för sina landsmäns bästa, är det självklart att hans regering ska ha tillgång till något så trivialt som den fria medians telefonregister.

Det är ju säkert för att bekämpa terrorismen eller något annat osynligt spöke som bara de insatta i toppen av pyramiden har rätt att veta om.

Om det hade hänt i Ryssland, eller för den delen Iran, då hade det bara “bevisat” hur onda dessa är, och att det självklart var på order från högsta ledningen.Västmedia går då samman som en enhet för att visa hur illa de tycker om att man inte månar om “mänskliga rättigheter” eller västs synsätt på “demokrati”.

Men när det händer i USA, ja då blir ett 15-sekunders inslag om det på SVT-nyheterna samt en notis från TT på svt.se, och sen är allt som vanligt igen. Man nämner inte ens Obama vid namn i nyheten!

Läs denna nyhet flera gånger för att försöka förstå vidden av vad Obamas administration har gjort. Som VD:n för AP skriver i sitt protestbrev till Justitieminister Eric Holder:

“Det finns inte någon godtagbar förklaring överhuvudtaget till varför vi ska lämna över så många telefonkontakter som våra reportrar har genomfört. Dessa register kan potentiellt avslöja konfidentiella källor i all vår nyhetsrapportering gjord under denna 2-månaders period. Det kan också avslöja hur AP arbetar med sin nyhetsinsamling, vilket regeringen inte har någon rätt att veta.”

För er som undrar, så är källskyddet lika viktigt i USA som i Sverige, så detta ses av många som en fullständigt totalitär aktion. Artikeln har redan 3000 kommentarer.

AP fortsätter med att konstatera att Obama aggressivt har genomfört undersökningar av eventuellt läckande av säkerhetsklassade uppgifter till media flera gånger tidigare och 6 gånger har det gått till domstol.

Det är fler gånger än alla andra presidenter tillsammans.

Och han ska vara “den snälla killen”…

Gov’t obtains wide AP phone records in probe.

Tillägg: Då bl.a fackföreningar i tidningsbranschen demonstrerat under dagen mot ovanstående tilltag har nu SVT uppgraderat nyheten i de sena sändningarna. Deras korrespondent Stefan Åsberg fick även med de två andra skandalerna som pågår just nu under Obamas styre: Benghazi-attacken förra året samt att skatteverket utförde extra kontroller på personer med konservativa åsikter under valrörelsen 2012. Ja, det sista är sant, man valde alltså ut en viss grupp människor, främst de som gillar konstitutionen, och försökte sätta dit dem. Återigen, inte i Kina, inte i Ryssland, utan i USA. En av de mest intressanta frågorna som de ville ha svar på var följande.

“Meddela detaljer gällande alla dina Facebook eller Twitteraktiviteter”

Kommentarer överflödiga.

1 kommentar till “USA:s regering tog telefonregister från AP

  1. Lars sa:

    Jo jo, deras äventyr i Irak och Afghanistan är snart över, nu står dom där med ett gigantiskt militätindustrikomplex som måste nedmonteras…INTE!
    Dom letar efter nya fiender, men att återupprepa niondeseptember kan knappast låta sig genomföras, så dom fiskar väl efter andra hot, synd bara att världsekonomin inte bara drar ut proppen för dom, maken till hycklare får man ju leta efter…demokrati…pfttt
    USA borde isoleras från resten av världen, Obama är bara en lakej, ganska många från Bush-gänget styr och ställer fortfarande i det solkiga huset
    Dessutom tillåter dom privata företag att operera med drönare varsomhelst i världen, som dödar helt oskyldiga civila…Efter att ha läst Naomi Klains chockdokrinen ger jag inte ett ruttet lingon för det hycklarlandet längre, synd egentligen för det finns bra människor, med bra ideer även där, men dom flesta verkar bara bli fetare och arrogantare

Kommentering stängd.