ungdomsarbetslösheten i Grekland sätter nya rekord

Rapporten från “Hellenic Statistical Authority”, är ingen rolig, men ack så intressant läsning. Sedan “Trojkan” kom för att “hjälpa” grekerna så har arbetslösheten alltjämt fortsatt skena i höjden.

Ungdomsarbetslösheten är nu hisnande 65%!(Ca 35% vid första “hjälppaketet” från trojkan)

Detta samtidigt som skulden är större än när hjälpen började, och verkar fortsätta växa efter varje “sparpaket” som genomförs.

Skulden är nu 193,5% av BNP. (ca 150% vid första “hjälppaketet” från trojkan)

Mycket intressant hur man fortfarande kan tro att detta är rätt väg att gå för Grekland. Man ska också ha i åtanke att de egentligen redan har gjort en konkurs/rekonstruktion, som senare lade grunden till Cyperns kollaps. Blir Grekland det första landet i en “Sydeuropeisk Vår” i en nära framtid om detta fortsätter?

Arbetslöshetgrekland.pdf.

4 thoughts on “ungdomsarbetslösheten i Grekland sätter nya rekord

 1. Ja, det är en intressant fråga – har själv funderat på hur länge det kan fortgå innan det blir revolution där grekerna går över till sina gamla “Drakar” och inför ett monetärt finansierat system. Per Lundgrens trilogi https://nyaekonomiskasystemet.se borde översättas till grekiska och Lincoln https://parasitstopp.wordpress.com/ borde börja skriva sina inlägg på samma språk 😉

 2. intressantanyheter sa:

  Kan bara hålla med. Men man måste medge att mycket går åt rätt håll, allt fler människor börjar förstå hur de har blivit slavar under ett extremt odemokratiskt finansiellt system. Det är också en process för många att ta in den vetenskapen, det normala är att man först slår ifrån sig den som osann. Men efter ett tag börjar de flesta i min närhet att återkomma med frågor och funderingar och till slut sjunker det in. Efter Cypern är det svårt att blunda för det längre, det som många varnade för innan, hände ju faktiskt där.

 3. Nu verkar ju Ungern vara inne på den linjen via Orban: https://americanfreepress.net/?p=12418
  Så särskilt demokratiskt sinnad är kanske inte Orban, men om han så som det verkar är på väg mot ett nytt penningsystem – monetärt finansierad ekonomi – så skulle grekerna kunna spinna vidare på den tråden och kanske t o m återinföra direkt demokrati igen (eftersom vi nu ändå har möjligheten via internet).

 4. intressantanyheter sa:

  @Carina

  Tack för tipset, blev ett inlägg!

  Mycket svårt att få reda på exakt vad som händer i Ungern gällande deras penningsystem och dess förändringar. Det enda man hör är just att Orban är rasist etc…

Kommentering stängd.