Tel Aviv’s luxuösa Meier-on -Rothschild Tower takvåning kostar 32 miljoner pund | Mail Online

Den här nyheten är väl mer en skvallernyhet än något annat, men det är ändå ganska intressant eftersom det ofta talas om familjer som Rothschild, Rockefeller etc när man undersöker hur penningsystemet har byggts upp och fungerar idag.

När det gäller Rothschild så går mycket att finna på deras egen hemsida, Rothschild Group. Historiebeskrivningen där är häpnadsväckande läsning. Oavsett om de har samma makt idag eller inte, så kan man säkert säga att dessa familjer i alla fall inte saknar medel i nutid heller.

Detta enorma lyxbygge ståtar under Rothschilds namn, och inte bara på byggnaden, utan det är även byggt på Rothschild Boulevard. Priset på den dyraste lägenheten ligger på hissnande 32 miljoner…Pund. Men enligt artikeln så försöker man ju sälja till personer inom familjen samt bl.a Facebook-grundaren Mark Zuckerbaerg, så de har nog råd.

En egentligen mer intressantare nyhet angående familjen Rothschild som kom denna veckan, är att de fortfarande verkar hålla ett stadigt grepp om ädelmetallbörsen i London. Trots att de enligt egen utsago övergav denna 2004, så lyckades Bloomberg News spåra talespersonen för börsen idag till en av Rothschilds bankmän.

Dessutom pekar flera saker på att denna handel kan vara lika riggad som LIBOR, men det är ju lika konspiratorisk som LIBORgate var innan det visade sig vara sant. Inte kan det väl finnas personer som vill styra marknader värda miljarder och åter miljarder?

Kan vara värt att påminna om att Rothschild även har haft en del med Sverige att göra den senaste tiden, kuriosa är t.ex att Prinsessan Madeleines make startade sin karriär på deras bank. Viktigare är väl dock att de sålde rådet till Vattenfall att köpa EON för ett par år sedan. Bra råd som är värt att påminna svenska skattebetalare om när man ser vilka lyxbyggnader de har råd att bygga.

 

Tel Aviv’s luxurious Meier-on -Rothschild Tower penthouse cost £32m | Mail Online.