Postens hemsida fortfarande “tillfälligt nere”

Detta är mest intressant för att se hur extremt sårbart vårt samhälle är, och då inte alltid p g a “terrorister”, utan i detta fall något så enkelt som en kabelbrand. Det är kul eftersom politiker ofta målar upp “terrorister” som det största hotet, även fall extremt få dödsfall, skador eller driftsproblem faktiskt kommer från denna källa utan oftast beror på olyckor såsom bränder eller extremt väder. Exempelvis är fallolyckor i hemmet naturligtvis ett mycket större problem när det gäller t.ex dödsfall och skador, men tydligen inte lika intressant att diskutera efter 9/11.

Denna brand har förstört hela postsystemet och all post mellan 30/12-6/1 är försenad med flera dagar.

Och hemsidan går fortfarande inte att nå, över 1 vecka efter kabelbranden. Känns väldigt lovande att mötas av denna text som blir lite rolig i sammanhanget:

“Den webbsida du försöker nå är för tillfället ur funktion efter en brand hos vår IT-leverantör. Ett intensivt arbete pågår för att åtgärda detta, och sidan kommer att vara i drift under veckan. Det som tar tid är att få säkerhetslösningen att fungera igen. Det är särskilt viktigt, eftersom det är en förutsättning för att kunna få upp webbplatsen och webbtjänsterna.”

Tillfälligt nere – PostNord.

12 thoughts on “Postens hemsida fortfarande “tillfälligt nere”

 1. OT sa:

  OT
  Varför är det så svårt att förstå vad man måste göra för att få fart på ekonomin?
  Alternativa ekonomiteorier är lika felaktiga som ekonomernas.
  Alternativa teorier vill minska på penningmängden men det går inte för då finns det inga pengar i ekonomin, titta på USA där går sedelpressen varm och ekonomin vänder upp och ingen hyperinflation fick dom.
  (dom kunde gett staten lite pengar och inte bara bankerna)

  EU gör som alternativa teorier vill minskar på penningmängden och där blir krisen bara större och större.

  I depressioner så ökar inte lönerna om man trycker pengar, därför kan man trycka så mycket pengar att arbetslösheten sjunker till normala nivåer.
  Rädda banker rädda stater med sedelpressen så kommer ekonomin igång.

  Alternativa ekonomimodeller är totalt felaktiga, dom skapades av att man såg hur bankerna skapade pengar och i ren okunskap så trodde man att penningskapandet var orsaken till ekonomins förfall.

  Titta på guldbaggarna den österrikiska skolan, alla som sa att nu får vi hyperinflation av QE, dom hadde fel.
  Dom alternativa ekonomiteorierna dödar ekonomin precis som ekonomernas teorier som skapade krisen.
  Europa överlever inte med felaktig ekonomipolitik.

 2. Jan Örsell sa:

  På tal om teknik (kanske en lite krystad koppling) så skulle jag vilja dela med mej av en liten “Aha!” upplevelse jag fick i går när jag såg en dokumentär om världens första robotar. Den gav mej en del nya insikter i hur industrialiseringen med maskiner, datorer och robotar startade som en mycket dyr leksak för överklassen. En sevärd dokumentär som man kan lära sig en hel del av på flera plan. Länkar till den här https://urplay.se/Produkter/177495-Varldens-forsta-robotar

 3. intressantanyheter sa:

  Att lyssna på alla guldbaggar ska man nog göra med försiktighet, speciellt de som själva säljer guld och silver. De talar ofta om en kollpas som ska komma i princip omgående. Men att det inte är någon inflation på exempelvis hus, aktier etc är ju inte sant. Dessa har gått upp i pris p.g.a mer pennningskapande av de banker som får och kan tillverka pengar direkt vid låneutgivning. Bara för att det inte varit hyperinflation betyder inte att systemet fungerar.

  Och att jämföra USA med EU blir jättemärkligt, eftersom dollarn är världens reservvaluta, det är inte Euron. Självklart kan de trycka sig ur en kris kortsiktigt mycket enklare än alla andra länder. Att ekonomin vänder upp i USA är ju något som många tvivlar på om det är sant också för den delen. Gemene man har då rakt inte fått det bättre den senaste tiden och mängden personer som inte ens orkar anmäla sig som arbetslösa har ökat markant senaste åren. De arbetslöshetssiffror som presenteras gäller alltså från ett mindre urval än tidigare.

 4. OT sa:

  Huspriserna har ökat sen en lång tid tillbaka och det har mer med bostadsbrist och avskaffandet av fastighetsskatten och ränteavdraget att göra.
  Låga räntor bidrar men med statligt utgivna pengar så kan räntan vara högre.
  Hypotetisk öka ränteavdraget till 90% så garanterar jag att bostäderna ökar i pris även om bankerna inte lånar ut pengar.

  Även om du skulle ha rätt så kan man öka fastighetsskatten och avskaffa ränteavdraget så folk inte vill ta ett lån.
  Du kan sänka bostadspriserna oavsett hur mycket bankerna lånar ut med en skatt
  Mer pengar orsakar inte inflation, Bankerna har tryckt pengar och någon KPI inflation har det inte blivit, varför ska inte då staten trycka lika mycket pengar?

  För hundra år sen så fans det inte mycket pengar, om bankerna inte hadde tryck mängder av pengar så skulle vi i dag ha brist på pengar.

  USA har minskat sin arbetslöshet det är fakta även om du räknar med dom som inte söker jobb.
  Det som skiljer mellan USA och Europa är att USA trycker pengar, hadde det varit statligt utgivna pengar så hadde deras statsskuld varit betydligt lägre.

  Alla ljuger guldbaggarna bankekonomerna kapitalägare ingen vill ha statligt utgivna pengar därför sprider dom ut att sedelpressen leder till hyperinflation, det är medvetna lögner.

  Europa måste starta sedelpressen.
  I krig så lånar staten av bankerna med andra ord så startar banken en mycket stor sedelpress, krig brukar leda till ekonomisk uppgång och det beror på bankernas sedelpress.
  Då kan staten trycka pengar i en kris och lösa krisen.

 5. intressantanyheter sa:

  Hur huspriser kan öka helt utan skapande av mer pengar är för mig en gåta, men visst, om alla pengar samlas i en enda sak så går det. KPI är ju inte särskilt allomfattande som mått. Flera “experter” har t o m öppet gått ut och kritiserat detta mått då det såväl har ändrats över tid plus att det inte innehåller allting.

  Men jag håller med om att ökning av mängden pengar inte automatiskt leder till inflation i rätt system, då den kan ätas upp av att ex. fler människor föds och som då gör att mer arbete utförs och då cirkulerar mer pengar. Detta beskrivs också i The Chicago Plan.

  https://intressantanyheter.blog.se/losningen-pa-skuldkrisen/skuldfri-valuta/

  Men då ska det vara statligt utgiven valuta under kontrollerade former. Idag skapas valuta godtyckligt av banker, till exempelvis huslån på hus som redan finns och inte till nya investeringar.

  Och återigen så är det skillnad på USA med sin reservvaluta kontra Europa som inte lika enkelt kan tryckas sig ur krisen. Med NUVARANDE system alltså. Däremot kan skuldavskrivning vara ett vettigt alternativ för EU. Men det vill ju inte bankerna, hellre gör man som i Cypern och tar från spararna.

  https://intressantanyheter.blog.se/?s=reservvaluta

  och

  https://intressantanyheter.blog.se/?s=cypern

 6. Jan Örsell sa:

  IN! Naturligtvis kan man ge ut mer pengar utan någon inflation men då krävs en tillväxt i ekonomin i form av mer varor och tjänster. Saken är bara den att en evig tillväxt är fysiskt omöjlig. Vi har redan nu många fattiga i världen som verkligen behöver öka sin levnadsstandard och många av de planetära gränserna är överskridna eller på väg att överskridas. Mindre slöseri och rättvisare fördelning behövs för att lyfta de fattiga ur fattigdomen. Fler människor kräver än mer resurser och ger än större påverkan på miljön. Det finns helt enkelt bara en lösning.

 7. OT sa:

  “Hur huspriser kan öka helt utan skapande av mer pengar är för mig en gåta”
  Om du i morgon får veta att ränteavdraget stiger till 50% så stiger priserna kanske med 15% på en dagutan en enda kredit.
  En dela av dagens priser är orsakade av ränteavdraget och inte av att bankerna skapar mer pengar med kreditgivningen.

  Hypotetiskt ta bort ränteavdraget och återinför fastighetsskatten och fördubbla den, då sjunker priserna även om riksbanken sänker räntan till 0,1%
  Bankkrediterna är symtomen inte orsaken till prisuppgångar, folk tar krediter om dom behöver pengar på eget initiativ, bankerna är bara en sekundär effekt av köparnas behov av pengar.

  Det finns ett samband mellan bankens kreditgivning och bostadspriserna men det är bara en delorsak.
  Guldbaggarna har hittat på att det är orsaken till prisuppgången på hus och att det blir en krasch så folk ska köpa deras guld.
  Titta på Youtube många filmer om ekonomi är påkostade vem betalar filmerna? Den som betalar får sin åsikt framförd i filmen.

  Sen måste man ha klart för sig att inflation INTE ÄR ÖKANDE FASTIGHETSPRISER.
  Inflation är stigande priser på det vi köper i affären, dom sakerna får inte blandas ihop.
  Hus är befintliga saker, inflationen mäts på varor som produceras.
  Varupriserna har inte als ökat mer än önskvärt av bankrediterna.

  “reservvaluta ” varför skulle det påverka och varför kan inte Europa trycka pengar?
  Det förstår jag inte als.

 8. intressantanyheter sa:

  @OT
  Du förstår vad jag menar, utan mer skapande av digitala pengar vid ex. huslån kan inte huspriserna gå upp lika mycket som annars. Det vet du också. Självklart inverkar andra faktorer, såsom ränteavdrag etc för att bankerna lättare ska kunna skapa pengar vid just den typen av lån. Att det enbart beror på skapande av pengar har jag aldrig menat.

  Reservvaluta innebär att den används som medium vid i princip alla internationella affärer via SWIFT, bankernas internationella betalningssystem. Då sugs massor av dollar upp i den internationella handeln, framförallt vid global tillväxt, således blir det svårare för dem att få inflation än Europa som inte har en reservvaluta. Vissa menar att dollarn i sig är USA:s största export i nuläget. Det finns även andra fördelar med detta, som exempelvis att allt från U-länder till drogbaroner använder dollar i sina affärer då de inte litar på sin egen valuta. Läs på vad både Saddam Hussein och Ghaddafi försökte göra för att slippa dollarn strax innan USA/väst stoppade dem, så får deras “avsättningar” en helt annan innebörd. Se vidare på bl. a de länkar som jag skrev in i förra inlägget.

  I nuläget är exempelvis Iran mer eller mindre bortkopplat från SWIFT vilket gör det extremt svårt för dem att göra internationella affärer, och det är därför som både Ryssland och Turkiet har gjort rena bytesaffärer med dem mha olja och guld. Detta gillar inte USA, då de då inte behöver växla till sig dollar för att köpa det de behöver.

 9. ot sa:

  Påståendet att bankkrediterna är orsaken till överpriser på bostäder är inte bevisat, det är bara en teori, som jag inte tror på.
  Det kan lika gärna vara så att priserna hadde varit rimliga om vi aldrig hadde haft ränteavdraget och politikerna hadde byggt mer bostäder.
  Att påstå att dagens bankkrediter är hela orsaken är faktiskt fel.
  Titta på vissa länder dom har en stor banksektor men inte någon bubbla på bostäder.

  Det blir inte någon inflation av att trycka pengar, när det är en depression.
  “Reservvaluta ” påverkar som du sa men utan reservalutan så hadde USA bara behövt trycka mindre mängd pengar för att sänka arbetslösheten lika mycket.

  Hyperinflation kan inte uppstå utan stora löneökningar, ökar lönerna i samma takt som pengarna trycks då får vi hyperinflation, om pengar tycks i enormt stor omfattning.
  Under en depression så ökar inte lönerna, därför har USA inte drabbats av någon inflation.

  Det är banker som sprider ut att staters utgivning av pengar orsakar inflation, bankerna säger inte att dom själva tillverkar pengar, dom sprider bara ut att sedelpressen orsakar inflation.
  Guldbaggar och banker lurar alla.

 10. intressantanyheter sa:

  Ja, vi är ju egentligen överens om allt, antar jag. Jag har aldrig sagt att det enbart är bankernas utlåning som orsakar bostadsbubblor, självklart inverkar lagar och skatteregler till var pengarna hamnar. Det är väl i Sverige ganska tydligt att politiker skapar lagar som gynnar banker. Problemet i dagens system är ju skuldvaluta, det är detta som t.ex gör att depressionen blir mycket värre om du inte trycker pengar. De få pengar som finns kvar äts då upp av räntebetalningar på tidigare tagna lån. Detta är inget som vare sig guldbaggar eller banker vill berätta.

 11. ot sa:

  Problemet är att bland dom som vill förändra systemet finns dom som inte vill förändra något, nämligen guldbaggarna och dom sprider information som tyvärr dom hederliga kritikerna av dagens system köper, inte du men dom flesta andra.

  Är det bankerna som sprider ut FRB?
  försöker dom dölja att bankerna lånar av riksbanken, det som sägs har en avsändare man måste försöka se varför dom säger det dom sa.
  Yngves mumlade om FRB men han vet att bankerna lånar av honom.

  Riksbanken och bankerna gör något konstigt, bankerna lånar av riksbanken till reporäntan, men var är riksbankens ränteinkomst?

  Varför betalar riksbanken ränta till bankerna när dom sätter in pengarna över natten?
  är det ett sätt att ge bankerna pengarna gratis?

  ju mer bankerna lånar ju större skulle riksbanken inkomst bli, Varför betalar riksbankerna ut pengar när bankerna inte vill använda pengarna nu i krisen har en del banker satt in pengar i riksbankerna mot ränta men nu är den räntan borta. varför betalar riksbanken ut ränta till bankernas insättning i riksbanken.

  Riksbanken förnekar inte FRB dom vill att folk ska tro på FRB så ingen ska intressera sig för bankernas lån i riksbanken.
  Bankfolk lågt upp i hierarkin på¨storbankerna som har rätt att låna av riksbanken vet men dom säger inte något för dom vet att dom är gynnade, vad vet egentligen bullinon och en del andra som skriver på din blogg och på andra bloggar?
  En del bankfolk som bloggar hur mycket vet dom?

 12. intressantanyheter sa:

  Ja, det undrar jag med. Flera som skriver har en dold agenda. Det märks tydligt. Och att eliten betalar för detta är vedertagen fakta, genom skattepengar självklart, skrev om det för länge sedan:

  https://intressantanyheter.blog.se/3-miljoner-dollar-ska-spenderas-av-eu-pa-internet-troll-infor-valet-2014-rt/

Kommentering stängd.