Peter Sunde Kolmisoppi: Vi måste riva upp FRA-lagen | Debatt | Aftonbladet

En intressant krönika som går igenom de händelser som hände när FRA-lagen under stora problem till slut röstades igenom 2008. Här skrivs det som många nu tycker att Uppdrag Granskning har fått bevis för; det var storebror USA som krävde att lagen skulle gå igenom. Kanske mest intressant är att han som skriver den, Peter Sunde, tidigare är mest känd för sin delaktighet i Pirate Bay.

Så nog vet han hur det är att vara jagad av hemliga underrättelsetjänster och han har verkligen en del mycket märkliga domar emot sig från det svenska rättsväsendet. Ur artikeln:

“Vi kände medvind när vi förstått att några personer i alliansen skulle rösta emot och därmed fälla förslaget. Fredrik Federley (C), Annie Lööf (C), Birgitta Ohlsson (FP) och Karl Sigfrid (M)…partipiskan ven..I fallet om FRA har två av fyra som bytte sida istället blivit belönade med ministerposter i regeringen!”

Dessa två är för er som inte vet:

Näringsminister Annie Lööf

EU-minister Birgitta Ohlsson

Det kan ibland vara bra att påminnas om hur det fungerar när storebror kräver sin rätt till dominans. Det är nämligen en sak som detta land har och som vi inte kan klara oss utan:

Världens Reservvaluta, den s.k Petrodollarn.

Utan tillgång till den faller våra banker på en dag. Bokstavligen talat. Men Birgitta Ohlsson gick ju så tidigt som 2001 ut med artikeln “Avskaffa Sverige”, där följande rader kan läsas:

“Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.”

Självklart passar det perfekt att tycka så för en EU-minister.

Peter Sunde Kolmisoppi: Vi måste riva upp FRA-lagen | Debatt | Aftonbladet.