OmDenna blog kommer koncentrera sig på att förmedla nyheter kring ekonomi och politik runt om i världen. Målet är att inte bara visa samma nyheter som visas i  de stora medierna i Sverige. Istället kommer medier ifrån flertalet länder samt oberoende media även finnas representerat på denna blog. Vissa nyheter kommer kommenteras eller översättas. Vi kommer även länka till blogposter som handlar om Politik och Ekonomi.

Vi kommer naturligtvis redovisa källor på det som visas här, för att läsaren ska förstå att det är olika intressen bakom respektive nyhet. Det är också vår intention att redovisa ägare till de nyhetsmedia som det refereras till i denna blog. Detta kommer uppdateras kontinuerligt under fliken “MEDIA”.

Under fliken “Alltid på IN” finns också sammanfattningar av de ämnen som ständigt kommer behandlas på IN.

Vi tar inte ansvar för det som skrivs i artiklarna eller i kommentarsfälten.3 thoughts on “Om

 1. Anders Thorén sa:

  Hej!
  Jag såg den här dokumentären igår, mycket intressant.

  https://urplay.se/Produkter/175205-Varlden-Kapitalismens-atervandsgrand

  Återkom gärna med kommentarer när du sett den.

  Mvh Thorén

 2. intressantanyheter sa:

  Tjena,

  Tack för kommentaren

  Både såg och spelade in den igår. Lite märklig titel bara, kändes mer som den pratade enskilt om penningsystemet och inte kapitalism kontra andra “ismer”. Den förklarar pyramidspelet bra, framförallt när det gäller statsobligationer, men med ett par undantag. Den vill inte riktigt visa att vi faktiskt inte måste låna oss till de “nyprintade” pengarna, och att det faktiskt är en ganska klar skiljelinje mellan centralbanker och regeringar idag på de allra flesta ställen. Vi kan ju inte rösta om hur penningpolitiken ska skötas, det ska göras oberoende av vad folket tycker. Och att jag inte håller med om att ett guldbaserat valutasystem är lösningen på allt är väl ganska uppenbart, då jag länkar till “The Chicago Plan”. Man måste ändra mer än så, så länge pengar skapas som skuld så kvarstår problemet med att inte kunna betala tillbaka räntan om inte nya lån skapas hela tiden. Sedan är det annan sak som guldförespråkare gärna talar tyst om:

  Alla regeringar/centralbanker har gett upp guldsystemet när det vankas stora problem, ex vid krig, som vid Vietnamkriget eller för den delen romarriket när det begav sig. Så min uppfattning är inte att det är “papperspengar” som är den stora boven, utan att man inte håller sig till saker som man bestämt innan “kriser” i ekonomin uppstår, detta gäller oavsett vilket system som finns. Dessutom är inte dagens pengatryckning jämförbar med forna tiders, de trycks inga större mängder sedlar idag, så därför kan man inte jämföra rätt av med exempelvis Tyskland på 20-talet. Idag är nästan allt “skuldvaluta” i digital form som försvinner ur systemet så fort någon betalar tillbaka ett lån, så funkar inte fysiska pengar. Det är nog väldigt få som kan räkna ut hur detta kommer sluta, deflation eller hyperinflation?

  En annan sak angående dokumentären; nästan alla intervjuade(Eric Sprott, Mike Maloney, James Turk etc) säljer eller arbetar med guld/silver på något sätt, tänk på det om du ser den igen!

 3. Lovvärt att Du ägnar Dig åt att torgföra sanningar om det sedan 1800-talet pågående pyramidekonomiska tänkandet och agerandet.

  Lite av nytänkande om global- och nationalekonmi finns på min blogg här.

Comments are closed.