Nattlig uppgörelse om bankavveckling | Världen | SvD

Det som i samband med Cyperns bankkris sades vara en engångsföreteelse, nämligen att ta spararnas pengar vid en bankkris i EU, säger Irlands finansminister såhär om när nu EU kommit överens om hur man ska avveckla krisbanker:

“Det här etablerar bail-in som den nya regeln”

Anders Borg sade såhär:

“Svenska företag kan mycket väl få vara med och betala för bankkriser på ett sätt som inte tidigare varit fallet.”

Enkelt uttryck:

Har du “pengar”, dvs digitala siffror på en krisbank, så kan de när som helst suddas om denna bank visar sig ha “misskött” sin verksamhet. Och om inga nya lån ges ut eller om omsättningshastigheten på pengar minskar så kommer detta att kunna drabba vilken bank som helst. Banksystemet lever på att ge ut nya lån, dvs öka penningmängden, annars kollapsar systemet likt det som hände i Cypern.

Denna uppgörelse känns precis som om de mest insatta känner att systemet är på väg utför branten, och istället för att ändra det, så tar man pengar från de som har skött sig så länge det bara går. T.ex Svenska företag. Det verkar ju vettigt och kommer säkert leda till en enorm tillväxt.(Som man säger sig vill ha)

Nattlig uppgörelse om bankavveckling | Världen | SvD.

10 thoughts on “Nattlig uppgörelse om bankavveckling | Världen | SvD

 1. Lincoln sa:

  Japp, att mata parasiten är viktigast!

  Om folk och företag fick skuldavskrivningar skulle ekonomin blomstra men bankerna dö.

  Istället gör bankernas marionetter, politikerna, tvärtom – de ger bankerna skuldavskrivningar så att parasiten kan överleva ett tag till medan ekonomin dör av svältkuren (detta då kontoinnehav alltid är bankens skuld till kontoinnehavaren).

 2. Sverker sa:

  På vilket sätt behöver det göras tydligare, att “våra” politiker är bankirernas luder, att bankirerna är de som ytterst bossar?
  Om inte folk och företag tömmer sina bankkonton själva nu, så kommer tjuvarna med slips (läs bankirerna) att göra det, så tomt blir det i vilket fall.
  Men vad skall parasiterna roffa åt sig sedan, när dom tagit allt, när det inte finns mer att suga ut?
  Brukar inte parasiter dö då?

 3. Banksters har än så länge greppet om mänskligheten – som jag ser det, tyvärr tyvärr… 😥

 4. intressantanyheter sa:

  Till er alla:

  Tack för kommentarerna och jag håller med, vad ska parasiterna ta när allt är borta, det känns väldigt konstigt när man försöker förstå det?

 5. Då kan vi kora vinnaren som tog allt med många lidande och döda i sitt kölvatten, och därefter tända “Game Over”-skylten och börja om på nytt.

  Det som är tanken med åtminstone min mission och vision om ett autentiskt världssystem, är att lämna ett litet bidrag i syfte att förhindra att det går så långt, d v s att den kritiska massan blir så stor att den långt före parasitsystemets självdöd, så att den kan stjälpa systemet.

  Min favoritfilosof Derrida menar att det går att stjälpa ett system om mänskligheten plockar bort själva fundamenten för det – och nu är väl i alla fall penningsystemet med all önskvärd tydlighet identifierat som själva grundbulten i det. Det är bara den kritiska massan som saknas…

 6. intressantanyheter sa:

  @Carina

  Men nog har massan ökat betänkligt det senaste året, tror att Cypern gjorde lite skillnad i alla fall!

 7. @ IN

  Absolut – sjäva grundvalarna för systemet är ju att etablissemanget tror att folk är korkade. Det blir deras fall eftersom de inte själva begriper exakt hur korkade de är….

 8. Det blev lite fel i kommentaren ovan. Jag menar att etablissemanget inte fattar hur korkade de själva är eftersom deras föreställnignsvärld är begränsad.

 9. intressantanyheter sa:

  @Carina

  Förstod allt hur du menade, för jag tycker själv det är väldigt roligt när t.ex Ben Bernanke pratar om “upplevd rikedom” i samband med FED-uppblåsta börsuppgångar, precis som om det är en skock får han pratar till:

  “Om börsen går upp känner sig folk rika och då köper de mer och då ökar tillväxten, därför stödköper vi dass..statspapper så länge det behövs”

 10. Jan Örsell sa:

  Jag skulle vilja rekommendera er att se en film som trots alla problem i världen ändå ger visst hopp. Den ger stöd för mycket av det jag hävdar men också en del nya vinklingar som Carina Agrell har hävdat (om jag förstått henne rätt). https://urplay.se/Produkter/171299-Connected-en-sjalvbloggografi-om-karlek-dod-och-teknologi

Kommentering stängd.