Kristoffer Hell » Till kontanternas försvar!

Då denna blog tycker att nuvarande penningsystem är osäkert, ostabilt och inte kommer hålla i längden pga av den matematiska omöjligheten med evig tillväxt i en ändlig värld, anser vi självklart att kontanterna måste finnas kvar. Allra minst tills den dagen systemet är uppbackat av 100% reserver och då alla kan ha direkt tillgång till RIX utan att tvingas ge bort pengarna till bankernas konton och göra om dem till en skuld till sig själva.

Den senaste tiden har det gjorts mängder av inskränkningar på kontanthanteringen(man får ej ha dem i bankfack, mindre uttag, flera bankkontor tar bort dem helt etc etc) och det är en enorm demokratisk försämring. Det är t o m så illa att de som hanterar kontanter ofta ses som terrorister, svarthandlare eller kriminella. Idag är faktiskt enda sättet att ta sig ur “banksystemet” att ta ut sina egna insatta pengar. Detta är en grundläggande rättighet och oerhört viktigt i oroliga tider som dessa att kunna bestämma över sina egna pengar.

En bloggare har nu startat ett upprop på internet med en insamling av namn. Om man vill ha kvar sin demokratiska frihet att göra vad man vill med sina egna hårt ihoptjänade pengar är det ett måste att skriva på detta:

Kristoffer Hell » Till kontanternas försvar!.

PS.  Vi kan eventuellt ha ett kontantlöst samhälle i framtiden, men då ska alla medborgare kunna ha ett eget bankkonto med direktuppkoppling till RIX-systemet med krav på full reservtäckning så att vi slipper bankskapade hög/låg-konjunkturer och bankrusningar. När man förstår hur systemet idag är uppbyggt på ett sätt som gynnar bankerna mest, då de har oligopol på infrastrukturen kring betalningssystemen och penningskapandet med stöd från Riksbanken, så ser man hur enormt odemokratiskt systemet är. Se mer här:
https://intressantanyheter.blog.se/penningsystemet/sa-skapas-pengar/
och ett förslag på hur det kan lösas här:
https://intressantanyheter.blog.se/losningen-pa-skuldkrisen/skuldfri-valuta/
Ofta tas säkerheten upp men säkerhetsfrågan är mycket oviktigare än makten över pengaskapandet. Dessutom är den mycket märklig då mängden stölder/hot genom internet- och kortbedrägerier är enorm och ökar konstant. DS