Dokument utifrån – Robotkriget | SVT Play

Dokumentär om de förarlösa mördarmaskinerna drönarna som USA använder för att gå förbi internationella krigslagar och utöva krig i det tysta. En mycket ljusskygg verksamhet där alla namn på en “dödslista” upprättad av några få i USA:s elit är godkända måltavlor.

När fredspristagaren Obama i TV-tal anser det vara ok att avrätta dessa individer utan rättegång bara för att de står med på “dödslistan”, även amerikanska medborgare, är det inte konstigt att motståndet växer även inne i landet.

Från SVT:

“I kriget mot terrorismen har USA ersatt traditionella soldater med maskiner. Obemannade drönare dödar tusentals oskyldiga i Pakistan, Afghanistan och Jemen.”

Se den, den är mycket bra. Och hemsk.

Dokument utifrån – Robotkriget | SVT Play.

8 thoughts on “Dokument utifrån – Robotkriget | SVT Play

 1. Jan Örsell sa:

  Detta är ju bara ett exempel på all den information som man dagligen överöses med som bekräftar det jag säger. Visst börjar en del förstå åtminstone en del och engagerar sig men när ska majoriteten vakna och se helheten. Det börjar bli ont om tid att agera. När verklighetens “Skynet” är här är det för sent. När grundvattnet är förgiftat på grund av “Fraktioning” och haven är utfiskade etc är det för sent. Då duger det inte att säga att jag visste inget för att jag har blundat för sanningen.

 2. intressantanyheter sa:

  Där är vi helt överens. Så länge man blundar så blir det ingen förändring. En demokrati för den ledning den förtjänar om de flesta inte bryr sig.

 3. Jan Örsell sa:

  IN! Men hur mycket demokrati blir det med ett starkt privat kapital som utövar sin ekonomiska makt på politiken och på egen hand utvecklar verklighetens “Skynet”. Jag antar att du (som de flesta) sett “Terminator filmerna” och förstår liknelsen. Visst kan felaktiga beslut tas i ett socialistiskt samhälle men då finns det någon ansvarig och i en öppen demokrati kan folket ha insyn och ställa ansvariga till svars. Vem är ansvarig när privata företag gör saker som är samhällsfarliga men inom lagens gränser?

  Företagen kan skylla ifrån sig sitt ansvar för de bryter inte mot någon lag. Staten kan skylla ifrån sig sitt ansvar för att det är privata företag som staten inte kan ta ansvar för. Staten har alltid ett ansvar men hur lätt är det att utforma lagar utan kryphål som inte kan kringgås och hur lätt är det inte att skylla på företagen när det passar politikerna även om det ligger politiska beslut bakom. Folket (väljarna) i sin tur skyller ifrån sig sitt ansvar och menar att de inte kan påverka för det är kapitalet som styr.

  Folket måste därför se till att få fram politiker och partier som inför ett socialistiskt samhälle där kapitalet ligger under demokratisk kontroll och ansvar. Det fungerar inte att ha ett samhälle där ingen tar ansvar och alla bara skyller på varandra. Folket måste inse att den nuvarande ordningen (eller oordningen) inte håller och att den verkliga makten för vår framtid ligger i deras händer och att de måste ta sitt demokratiska ansvar. All makt utgår från folket. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara även om folket inte alltid förstår (eller vill förstå) detta enkla faktum.

 4. Jan Örsell sa:

  Tänkte bara ge ett filmtips som på ett ganska bra sätt belyser det budskap jag försöker få fram. https://www.svtplay.se/video/255292/mot-kollapsen

 5. Jan Örsell sa:

  Ska folk aldrig lära sig. Nu är det slut på framgångssagan på Island. Nu har högerpartierna återigen fått folks förtroende där trots att det var deras kapitalistvänliga politik som var grundorsaken till deras ekonomiska kris från början. Om de borgerliga politikerna lärt sig läxan får framtiden utvisa men jag skulle knappast tro det.

 6. intressantanyheter sa:

  @Jan:

  Här är en intervju om detta, personen menar att det beror på det “klassiska” scenariot där den som får rensa upp blir syndabock, de har ju faktiskt få strama åt enormt mycket sedan 2009 och det blir då lätt att skylla på den som sitter:

  https://rt.com/op-edge/iceland-miracle-economic-recovery-484/

  Har sett mot kollapsen förut, den är bra.

 7. Jan Örsell sa:

  IN! Du som ser dessa frågor från ekonomisk synvinkel måste ju hålla med mej i några grundläggande saker om ekonomi och om hur världen fungerar om du utgår från logiskt tänkande.

  1: Ekonomi betyder hushållande med resurser. Ekonomi handlar inte om någon slags magi som upphäver naturlagarna. När någon påstår att vi kan driva stora delar av vårt samhälle (såsom staten) helt utan kostnader i form av arbete och naturresurser bara genom att trycka pengar så är det uppenbart något fel med deras teorier.

  2: Hur bra vi har det materiellt beror på hur mycket vi producerar och vad vi producerar. För att bekämpa verklig fattigdom och svält måste vi producera mer mat och andra nödvändiga förnödenheter såsom bostäder och kläder. Det hjälper inte att producera mer guld eller trycka mer pengar. Vi kan inte äta vare sig guld eller pengar och de kan heller inte användas till kläder eller till att bygga bostäder med.

  3: Det handlar också om fördelningen av resurser i samhället. Det finns exempelvis tillräckligt med mat i världen att mätta alla idag men vissa äter för mycket och fel saker och mycket mat förstörs dessutom av dålig hantering eller slängs bort. I stället för att lägga arbete och resurser på några få lyxvillor kan man istället producera betydligt fler normala bostäder åt betydligt fler människor.

  4: Hur mycket vi producerar och vad vi producerar beror i stor utsträckning på hur mycket arbete och naturresurser vi lägger ner på olika arbeten. Lägger vi en massa arbete och naturresurser på att tillverka lyxbilar eller jordbruksredskap. Använder vi vår åkerjord och arbete till att producera mat eller tobak, narkotika och biodrivmedel. Det finns andra faktorer som också spelar en roll i sammanhanget såsom tillgången på naturresurser (bland annat tillgången på åkerjord) och vårt klimat som påverkar våra skördar men så mycket viktigare då att använda resurserna rätt.

  5: Kroppsarbete kan till viss del ersättas av annan energi såsom dragdjur eller maskiner om man har det tekniska kunnandet och tillgång till andra energislag.

  6: Hur bra vi har det materiellt beror på antalet människor. Det är sant att fler människor kan utföra mer arbete och teoretiskt producera mer men mer människor kräver också mer resurser. Med tillgång på annan energi än ren muskelkraft är det en faktor som kan bortses från. Det råder ingen brist på arbetskraft. Däremot en brist eller gränser för våra naturresurser så vi kan inte bara fortsätta att bli fler och fler människor. För att vända detta måste kanske barnbegränsningar införas men det räcker väldigt långt med information och rätt politik där man inte uppmuntrar medborgarna till att skaffa barn och ser till att folk har trygghetssystem såsom pensioner och inte är beroende av sina barn för sin försörjning.

  7: Med tanke på dessa ovanstående punkter av fakta undrar jag hur någon kan påstå att vår framtid inte hänger på frågan om klassisk höger eller vänsterpolitik eller att det inte är något fel på det kapitalistiska systemet där BNP tillväxt är det enda som räknas.

 8. Jan Örsell sa:

  I anknytning till det jag skrev tidigare kan jag rekommendera den här artikeln. https://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/sifferexercis-ar-den-nya-religionen_8126582.svd#xtor=AD-500-

Kommentering stängd.