Den största prissättningskandalen någonsin | Rolling Stone

 “Illuminati”, “Bilderberggruppen”, “frimurare” och andra ”hemliga” grupper/konstellationer är något som ofta dyker upp i skrifter gjorda av de som utforskat penningsystemet ingående och länge.

 Det kan självklart vara en tillfällighet, men det är inte konstigt att man letar efter svar hos ljusskygga sällskap när man vill försöka förstå varför penningsystemet har blivit så orättvist som det är. Det är alltid den absolut rikaste eliten som klarar sig vid varje kris. Helt enkelt för att det är de som står för penningskapandet eller får tag på pengarna allra först när nya pengar skapas. De “lånar” också alltid ut mer än vad de själva “lånar” in.

 Och några Schweiziska forskare gjorde för något år sedan en sammanställning över världens företagsnätverk, som de kallade för ”Kapitalistnätverket som styr världen”. Den headlinen var inte så konstig med tanke på de resultat dessa forskare kom fram till:

 En enormt stor andel av de största bankerna, energi-, vapen- och matföretagen etc ägs av en väldigt liten grupp människor.

 Efter denna vetenskapliga undersökning av sammanlänkningarna samt det faktum att finanskrisen främst har drabbats människor som inte hade med den att göra alls, samtidigt som USA:s justitieminister erkänner att vissa banker helt enkelt är för stora för att straffa, ja då blir det inte längre bara bloggar och ”alternativ” media som vill utforska krafterna bakom systemets uppehållande.

 För någon vecka sedan kom nog därför följande artikel i den världsberömda tidskriften Rolling Stone, där skribenten Matt Taibbi inleder såhär:

 “Konspirationsteoretiker runt om i världen, ni som tror på de gömda händerna av Rothschilds, frimurarna och Illuminati, vi skeptiker är skyldiga er en ursäkt. Ni hade rätt. Spelarna kan vara lite annorlunda, men grundanalysen var rätt:

 Världen är ett riggat spel

Vi har fått reda på detta under de senaste månaderna, när en serie av sammanlänkande korruptionshistorier spilldes ut från den finansiella sektorn, som föreslår att de största bankerna fixar priserna på, ja, i princip allt.”

Denna artikel har naturligtvis spridits runt om på bloggar som tar upp det orättvisa i dagens system. Och artikeln syftar självklart till det senaste och mest tydliga exemplet på att allt är riggat:

LIBOR-skandalen

Den skandalen som MIT-professorn Andrew Lo sa ”minimerar alla andra finansiella skandaler i historien”och som denna blogg har skrivit mer om här.

Men det stoppar inte här, nu verkar det som att en likadan skandal är under uppbyggnad, denna gång gäller det ”swappar” och jämförelsetalen för dessa som kallas:

ISDAfix

Istället för att gå in på massa krångliga detaljer kring alla dessa förkortningar så är det viktigare att sammanfatta det:

Genom att styra prissättningen av dessa oerhört viktiga saker så kan man styra marknaden dit man vill och det är samma banker som utför denna riggning varje gång. Och vad värre är:

De blir aldrig straffade. LIBOR-rättegången ogillades av domaren p.g.a att LIBOR-systemet inte är ett konkurrenssystem, utan att de som använder lånepenningsystemet(dvs alla) måste förstå att bankerna samarbetar kring detta för att tjäna så mycket pengar som möjligt på det. Läs gärna den meningen igen,eftersom den är väldigt svår att förstå. De får alltså göra som de vill, med sådant som påverkar oss alla på hela jorden, och de kommer aldrig bli straffade.

Det gäller LIBOR, ISDAfix, Guld(Som styrs av fem banker, och där faktiskt just N M Rothschild & sons var med och skapade prissättningssystemet), Silver(3 banker), Diesel, Kol och en massa andra saker. I princip är det alltså några utvalda gubbar i några få megabanker, som sätter priset, och som kan veta om det i förväg för att tjäna maximalt med pengar på det. Bankerna är oftast desamma, och de har alla de senaste åren fått böter för mängder av olagliga saker, de mest namnkunniga är:

Barclays (Böter för LIBOR)

JP Morgan (Böter för kommunobligationsfiffel)

UBS (Böter för LIBOR och kommunobligationsfiffel)

Så om ni känner att finanssystemet och dess hantlangare lyder under samma lagar som andra, är det nog dags att tänka om. För så är inte fallet. Och som Bank of Englands nya centralbankschef säger i den färska dokumentären ”The Monarchs of Money” apropå allt ”penningtryckande” som görs av de största centralbankerna i världen(Observera att han tar upp orden “secret cabal” utan att ha fått frågan!):

”Det finns inga “hemliga sällskap” som styr. Detta är modern penningpolitik…och framtiden får utvisa om vi gjorde rätt”

 Det låter ju tryggt. Se gärna den dokumentären om ni även vill veta mer om vad som händer på Cypern just nu. Rekommenderas varmt.

För att lätta upp stämningen kan även TV6:s sista avsnitt av ”Världens största konspirationer” rekommenderas. Med hjälp av humor går man igenom bl. a ”Illuminati”och Bilderberggruppen för den lite lagom intresserade. Den sistnämnda gruppen diskuteras faktiskt med en riktig svensk forskare som menar att man med hjälp av denna grupp försöker bilda ett ”internationellt konsensus” runt olika frågor. Dessutom visas ett intressant klipp där Mona Sahlin får säga sin mening om det möte hon var med på 1996.

The Biggest Price-Fixing Scandal Ever | Politics News | Rolling Stone.

1 kommentar till “Den största prissättningskandalen någonsin | Rolling Stone

  1. Jan Örsell sa:

    IN! Hela det kapitalistiska systemet är ruttet. Där handlar det bara om att tjäna så mycket pengar som möjligt. Se det sista delen av uppdrag granskning om export av giftig Östersjölax. I filmen tar som vanligt högerpolitiker parti för de kommersiella intressena oavsett konsekvenserna. https://www.svtplay.se/video/1192018/del-15-av-18

Kommentering stängd.