Den riktiga cypriotiska modellen, den du inte ska märka | Zero Hedge

Denna artikel visar mycket tydligt något som Beppe Grillo skrev på sin blogg redan i september förra året. Han menar att det håller på att ske i Italien, men Eurokraterna hann före i Cypern med den slutliga dödsstöten.

– Innan “trojkan” fäller ett land i utkanten av Eurozonen och tar insättningarna samt inför kapitalkontroller, måste bankerna i “kärnan” ha hunnit ta sig ur.

Läs denna artikel och förstå att Cypern offrades på alla möjliga sätt, det började redan när “trojkan” såg till att Cyperns banker förlorade stora delar av sitt innehav i grekiska obligationer för över ett år sedan.

Därefter har eurozonens banker sakta men säkert letat sig ur Cypern, lagom till “trojkan” kom in och skyllde på “ryska” oligarker och “omöjliga” affärsmodeller. Men innan dess åtnjöt eurozonens kärnbanker gärna den höga räntan de kunde få i denna modell!

När man läser detta fasar man verkligen för vad som kommer ske i Sverige vid nästa bankkris…

Guest Post: The Real Cyprus Template (The One You’re Not Supposed To Notice) | Zero Hedge.

Här kan ni läsa mer om Beppe Grillos framtidsvision om hur de perifera länderna offras ett efter ett: Reträtten från PIIGS-länderna

Tillägg: Bloggaren Lincoln har återigen gjort en mycket bra grafik över hur skuldavskrivningen för bankerna i Cypern ser ut. Nu med de senaste siffrorna, 50% för Bank of Cyprus och 80% för Laiki. Dessutom får ju Bank of Cyprus alla tillgångar, dvs de “lån” som banken givit ut till låntagare, från Laiki! Tänk om det var vanliga människor som fick den avskrivningen istället, då hade vi verkligen fått fart på ekonomin, om det nu verkligen är det trojkan vill. Cypern är modellen för evigt skuldslaveri.

9 thoughts on “Den riktiga cypriotiska modellen, den du inte ska märka | Zero Hedge

 1. Perry sa:

  fantastiskt, kom just tillbaks hit för att lägga en länk efter att ha hittat detta:
  https://www.oftwominds.com/blogapr13/Cyprus-template4-13.html
  Du var snabbare !

 2. Perry sa:

  ah, det var ju samma artikel.
  helt enastående uppgifter, nu måste ju mainstream-media genast gå igång på alla cylindrar.

 3. intressantanyheter sa:

  @Perry
  Mainstream-media lär inte gå igång på detta nu. Denna gången heller. Beppe Grillo skrev om det i september förra året, med grafik och allt. Vad hände?

  Jo, HAN kallas för clown!

  Något de också borde gå igång på är det som Lincoln skrev om häromdagen, hur fattiga amerikaner får se på när maten används som fyllnadsmassa på bankens(“långivarens” a.k.a “skuldskaparens”) begäran, helt sjukt:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2013/04/08/30-tals-depressionen-i-repris-om-vi-inte-ser-till-att-staten-skapar-skuldfria-pengar/

  Och då jag, precis som Lincoln, har läst Vredens Druvor, så förstår jag att han drar paralleller till 30-talets depression. När mat fortfarande hellre förstörs framför ögonen på fattiga än ges till dem, så har vi verkligen inte kommit långt i den “civiliserade västvärlden”. Penningsystemet med evig tillväxt med en elit som vinnare styr lika mycket nu som då:

  https://www.globalresearch.ca/american-dream-food-loaded-into-dumpsters-while-hundreds-of-hungry-americans-restrained-by-police/5329966

 4. Perry sa:

  Men om detta med storbanker som drar sig ur länder tydligen tar lite tid och inte går att dölja så bör det i fortsättningen vara lätt se tecknen för vem som helst, och agera. Och varför agerade inte de halvstora spelarna, såsom ryssar, eller de kanske gjorde det.

 5. intressantanyheter sa:

  @perry

  De största och säkert en del av de halvstora spelarna agerade ju helt klart i Cypern. Om de inte tog ut pengarna ur landet så bytte de bank i tid.

  Men man ska också komma ihåg att det nog för många var väldigt osannolikt att de faktiskt skulle ta så mycket som de nu tar. Det är ju första gången i EU:s historia som detta händer!

  Det är därför nu väldigt troligt att allt fler håller koll på den här typen av saker, som mycket väl kan hända i Sverige. Banker utanför Sverige kan tappa förtroendet snabbt och då blir det stora problem.

 6. Perry sa:

  Ska bli intressant nu med Slovenien, där har dessutom folket varit med om det förut på 90talet.
  De som skrivit detta om Cypern håller nog koll.

 7. oij sa:

  “Vidare uppges Cypern ha förbundit sig att sälja “överflödigt” guld från sin guldreserv för 400 miljoner euro.”
  https://www.di.se/artiklar/2013/4/11/sa-mycket-pengar-behover-cypern/

  Jag börjar mer och mer tro att allting är koordinerat. Det är bara ett land som krisar åt gången, vad verkar med precision. De har kontroll, även när de (medvetet) ger bilden av att allting går nedåt. Jag tror de har stenkoll på vad som händer, och hur det kommer göras. I detalj.

 8. intressantanyheter sa:

  @oij
  Jo, det är faktiskt en tanke som kommer upp emmelanåt, det är ju tydligt hur de största bankerna i centrum(och USA) alltid hinner undan i respektive land som krisar åt gången.

  Det är ju oftast landets egna banker som får de största problemen i land efter land, Island, Irland, Spanien, Grekland och Cypern. Det ska bli intressant att se vad som händer när problemen blir för stora i ex. Spanien eller Italien. Jag skulle inte ha mina pengar i några av de landets banker i alla fall.

  @Perry

  Slovenien gillar inte eliten alls, de har många statsägda banker,den värsta synden av alla! Så de kommer absolut inte få hjälp utan enorma privatiseringar.

Kommentering stängd.