Chris Hedges: Tillväxten är problemet – Chris Hedges’ Columns – Truthdig

Denna journalist har vunnit Pulitzerpriset och varit utrikeskorrespondent över hela världen, i flera krigshärdar, bl.a i Mellanöstern åt NY Times. Han har en unik kunskap om hur krig, revolutioner etc startar och slutar. Han har även satt sig in hur ekonomin fungerar med nuvarande system och hans slutsatser är inte roliga att lyssna på om man inte vill höra dåliga nyheter. Här är hans senaste inlägg på hans blogg, och eftersom han är Amerikan fokuserar han numer främst på Amerikas framtidsutsikter.

Chris Hedges: Growth Is the Problem – Chris Hedges’ Columns – Truthdig.

Väldigt kortfattat menar han i bloggen och nedanstående intervjuer att den nuvarande styrande ”eliten” försöker göra som alla andra eliter i ett fallande imperium alltid har gjort. Hålla kvar vid systemet så länge det går, troligtvis tills befolkningen vänder sig emot dem. Detta har han med egna ögon sett när t.ex Erich Hoeneckers Östtyskland föll pga att hans elitstyrkor inte längre lydde order. Det är därför han anser att det kommer gå riktigt illa i USA om inget förändras.

För er som även vill se en intervju med honom finns den här, där han pratar om sin senaste bok och hans stämning mot Obama angående Obamas executive order NDAA(National Defense Authorization Act). Denna order har nu en domare tillfälligt bestämt inte kan införas i USA, då hon inte anser det rätt att den tillåter polis, av myndigheterna anlitad säkerhetstjänst och militär rätten att gripa och förhöra vem de vill i USA samt förvara denna person bakom lås och bom utan prövning, hur länge som helst:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jvj0C7Qx9Rc[/youtube]

Tillägg: Här kan ni se en bättre intervju, med bättre intervjuare och mycket bättre kvalitet:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pUxjZhquwPk[/youtube]

Tillägg 2:  Idag tillkännages av domare Katherine Forrest att Chris Hedges har rätt och hon blockerar nu permanent NDAA

2 thoughts on “Chris Hedges: Tillväxten är problemet – Chris Hedges’ Columns – Truthdig

 1. Göran Persson sa:

  En konspirationsdåre som sprider sin skit på en vänsterextrem fascistsajt. Väldigt intressant…

  Och en Executive Order är ingen “lag”. Det är själva motsatsen, en order från toppen. Lagar stiftas av kongressen.

 2. intressantanyheter sa:

  Tack för din kommentar:
  Det är starka ord du använder om Chris Hedges och Truthdig, utan att ge några källor till varför du skriver så. Därför läggs här ut länkar om det du kallar ”konspirationsdåren” Chris Hedges och en ”vänsterextrem fascistsajt”, Truthdig,:

  Chris Hedges(från wikipedia, på svenska)
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Chris_Hedges

  Chris Hedges(från wikipedia, på engelska)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Hedges

  Truthdig(från wikipedia, på engelska)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Truthdig

  Här är också truthdigs hemsida, där de beskriver själva var de är för något.
  https://www.truthdig.com/about/

  Här hittar inte Intressanta Nyheter något som styrker dessa starka ord, och har inte gjort det någon annanstans heller. Intressanta Nyheter vill absolut inte sprida sådana budskap som du nämner.

  Angående executive order, så är texten nu ändrad, även fall det är svårt att beskriva det som att det inte är en lag, enligt vissa kritiker(https://www.thisnation.com/question/040.html och https://en.wikipedia.org/wiki/Executive_order). Det är svårt för svenskar att förstå vad en executive order är, då det inte utfärdas något sådant i detta land. På denna blog försöks på ett enkelt sätt beskriva vad för de flesta svenskar dessa okända saker är för något. Denna förklaring var mycket förenklad och det var inte poängen. Poängen var att Presidenten utfärdade ett dekret/en order som gör det möjligt att förvara personer hur länge som helst utan rättegång.

  Att det utfärdas från presidenten är nog enligt många värre än att kongressen gör det, då det inte har gått den mer ”demokratiska” gången. Det är väl också därför som det idag tillkännages av domare Katherine Forrest att Chris Hedges har rätt och permanent blockerar NDAA. Domaren ger alltså en ”konspirationsdåre” rätt, det låter lite märkligt att en dåre har rätt i domstolen faktiskt.

  Att hitta information i etablerade svenska tidningar om denna för amerikaner mycket viktiga order är oerhört svårt, det är därför det är intressant att veta mer om den, här är nästan det enda som finns på svenska, från Newsvoice:

  https://newsvoice.se/2012/06/09/federal-domare-i-usa-trotsar-obama-att-gripa-amerikaner-mha-ndda-ar-emot-konstitutionen/#comments

Kommentering stängd.