Bulgarien försäkrar att banksystemet är stabilt | Utrikes | svenska.yle.fiEftersom Jörgen Andersson(M) uppenbarligen har viktigare saker för sig än att svara på den debatt han själv dragit igång, så passar det bra med en lite “rolig” nyhet som anspelar på hans slutsatser om vårt säkra banksystemet.

Det är alltid extra intressant när en President går ut och “försäkrar” att banksystemet är stabilt. I detta fall handlar det om Bulgarien där stora kontantuttag har ägt rum senaste veckan. Den logiskt tänkande individen borde omgående inse bedrägeriet i detta uttalande:

OM banksystemet verkligen var säkert, då skulle ju vem som helst, när som helst, kunna ta ut sina egna pengar, UTAN att systemet skulle kollapsa. Och då krävs inga uttalanden från systemets folkvalda lakejer. I detta fall Presidenten, som oavsett sin egen personliga åsikt, säkerligen känner att han inte har något annat val än att försöka “lugna” befolkningen, annars rasar det allsmäktiga “systemet” ihop.

Men när hela systemet är ologiskt, är det inte konstigt att det krävs ologiska uttalanden för att hålla det vid liv.

Även SVT uppmärksammade denna nyhet i morses på morgonnyheterna, men naturligtvis helt utan reflektion i det extremt ologiska i Presidentens uttalande. De berättade också att Bulgarien får ett nödlån på 30 miljarder eftersom många sparare har tagit ut sina pengar.

Men det vara bara p.g.a “rykten” som spararna tog ut sina pengar, då det självklart aldrig är något fel på systemet…som ju är säkert. Eller hur är det egentligen?

Bulgarien försäkrar att banksystemet är stabilt | Utrikes | svenska.yle.fi.One thought on “Bulgarien försäkrar att banksystemet är stabilt | Utrikes | svenska.yle.fi

  1. Ja, det där med logik är ju inte kollektivisternas starka sida 😉 Faktum är att logiskt tänkande inte FÅR förekomma eftersom det skulle stjälpa systemet…

Comments are closed.