”Bortom orwellianskt” – Nyheter | SVT.se

Det är väl få som har missat dagens absolut viktigaste nyhet.

USA:s regering avlyssnar allt och alla med hjälp av Google, Facebook, Apple, Skype, Verizon med flera.

Under dagen har det varit olika uppgifter och uttalanden men nu så har regeringen erkänt att övervakningen sker och då kommer fredspristagaren och den ofelbara Barack Obama självklart till försvar:

“Övervakningen förhindrar terrorattackarer”

Jaha, OCH!?

Ska det vara en giltig anledning för att läsa allas kommunikation samt veta var alla befinner sig jämt och ständigt? Och hur vet vi att det stämmer? För att Barack Obama säger så? Om han nu alltid talar sanning så borde han ju berättat om avlyssningen för länge sedan? “Bostonbombningen” skedde ju dessutom trots denna extremt “ovärdeliga” informationsinsamling. Utifrån kan man tycka att det vore bättre att börja bete sig mer mänskligt för att förhindra att någon vill göra terrorattacker. Följande kan då vara att tänka på för fredspristagaren:

Inte skjuta ihjäl folk med drönare utan rättegång runt om i världen

– Lägga ner någon av de 700-1000 militärbaser man har runt om i världen för att upprätthålla “Pax Americana”

– Lägga ner Guantanamo, vilket lovades redan innan förra valet.

– Inte skuldsätta världens befolkning m h a Petrodollarsystemet och centralbanker

Men nej, det är tydligen bättre att utgå ifrån att alla är skyldiga och så kanske hitta någon ibland som verkligen är skyldig. På det sättet får man säkert inte fler fiender.

Enda fördelen med denna nyhet är att man slipper höra talas om att detta skulle vara “konspirationsteorier”. Nu är det bekräftat:

De stora informationsbolagen samarbetar med världens största militär för att övervaka dig och alla andra.

Välkommen till 1984 and beyond. Eller som Medborgarrättsgruppen ACLU säger:

“Övervakningen som kan ha drabbat miljontals människor i USA är ”bortom orwellianskt” konstaterar ACLU och menar att avslöjandet bekräftar de värsta farhågorna. På ACLU:s hemsida ligger ett upprop riktat mot president Obama:

”Det inkonstitutionella spionaget mot amerikaner som framgår av (telekomoperatören) Verizons domstolsorder är totalt oacceptabelt. Vi uppmanar er att omedelbart stoppa detta och andra liknande spionåtgärder eller program.”

”Bortom orwellianskt” – Nyheter | SVT.se.

2 thoughts on “”Bortom orwellianskt” – Nyheter | SVT.se

  1. Farfar sa:

    Det fattas bara att USA lyckas ta kontroll över världens sista stora oljetillgångar också. Men det är längre svårt att tyda planen.

  2. intressantanyheter sa:

    Vad som är förvånansvärt är att så många människor fortfarande tror att det är någon skillnad med Obama istället för Bush. Men som tur är så börjar i alla fall svt:s korrespondenter ta fram hans riktiga sidor nuförtiden. Obama följer samma mall som de flesta presidenter har gjort de senaste decennierna. Den mall som det militärindustriella komplexet satt upp.

Kommentering stängd.