Blandade nyheter

De senaste dagarna har det varit ganska många intressanta nyheter, så här kommer ett urval av dem:

1

Nästan 500 miljoner till “bankkonsulter” som gav rådet till Vattenfall att köpa Nuon för övervärderingen 90 miljarder. För en penningsystemfantast är det självklart en sak som sticker ut i denna affär. En av konsulterna var familjen Rotschilds egen bank N M Rothschild & Sons Limited. Varför är det intressant då?  Mest för att det genom penningsystemets historia sedan 1700-talet har funnits en röd tråd, och den har bestått av familjen Rothschilds olika banker och finansinstitut. De har varit exceptionellt duktiga på att klara av alla kriser och problem som uppkommit sedan deras mest kända familjemedlem myntade de berömda orden:

“Jag bryr mig inte om vilken marionett som har placerats på Englands tron för att styra imperiet där solen aldrig går ner. Mannen som kontrollerar Storbritanniens penningmängd kontrollerar det brittiska imperiet, och jag kontrollerar den brittiska penningmängden.”

2

Ingen gruvskatt till utländska bolag som vill åt våra naturresurser. Sverige har idag 2 promille i gruvskatt. Australien har 30%. Men Alliansregeringen har idag visat vilken sida de står på. Internationella storbolag eller Sveriges invånare. Annie Lööf visade att Sveriges råvaror inte ska komma Svenska invånare till gagn i onödan i den nya mineralstrategin. Det finns länder i tredje världen som får mer i skatt på sina råvarutillgångar än Sverige. Bra jobbat Annie, nu klarar du säkert 4%-spärren. Förra året fick vi in 350 000 kr på denna skatt. Oj, vad ska vi göra med alla de pengarna?

3

TCO vill öka insynen i Riksbanken. Ett steg i rätt riktning, men inte tillräckligt. Dock viktigt att diskussionen om en “oberoende” Riksbank tas upp. Det är bättre att den kan ställas till svars för vad den gör i framtiden, det kan den inte idag.

4

Utfrågningen i USA från demokraten Elizabeth Warren angående att inga Wall Street-bankirer har blivit anklagade för något brott sedan krisen av regelmyndigheterna. En klassiker, se den!

Too big to Trial?

 

Tillägg: Missade 2 andra saker. Det första var nyheten om att kemikalier ligger bakom många sjukdomar såsom cancer, fetma, diabetes, dålig spermakvalitet, nervstörningar hos barn samt avbrutna graviditeter. Det är inga direkt nyheter för en tänkande individ. Att i så många decennier utsatt mänskligheten för allehanda onaturligheter måste rimligtvis ge en negativ effekt någonstans i systemet. Utanför mainstrem-media har detta diskuterats flitigt i många år, men nu kommer det äntligen en rapport från WHO, och då tar de etablerade media det som en “sanning” direkt. Det har de inte direkt gjort förut, inte i denna omfattning i alla fall. Mycket intressant.

Sedan rekommenderas bloggaren Lincolns skrift med frågan om ” kapitalismen håller på att ta död på sig själv?” Tankeväckande sammanfattning i punktform som denna bloggare efter år av efterforskningar av penningsystemet börjat fundera över. Precis som en del av våra kommentarer här på bloggen menar, så kan detta vara slutet på det som sågs som “vinnare” för bara 20 år sedan, nämligen det kapitalistiska systemet. Nu kommer kritiken även inifrån kärnan, läs gärna denna intressanta krönika i SVD om “Ekonomismens nya kritiker” där boken ”Ego” av Frank Schirrmacher används som grund för analysen. Läs även gärna denna krönika från Hufvudstadsbladet, som handlar om “arbetet som en kollektiv lögn“.

2 thoughts on “Blandade nyheter

  1. Jan Örsell sa:

    IN! Helt klart “Intressanta nyheter”. Den sista har jag sett innan men är värd att ses och de andra var mer eller mindre rena nyheter för mej. Dina analyser klockrena om än inte så långa men det behöver de inte alltid vara. Tänkte bara man kunde ge lite beröm också vilket man tyvärr gör alldeles för lite.

  2. intressantanyheter sa:

    Tack för berömmet, är mest van vid kritiska bedömningar från de flesta. Det är självklart viktigt, jag står inte för någon “absolut sanning” utan tar bara upp det som verkar behöva belysas lite mer. Fast självklart roligare med lite beröm än kritik!

Kommentering stängd.