Bankrusning på Krim – Nyheter (Ekot) | Sveriges RadioSom vanligt när den globala eliten ser till att skapa oreda i diverse länder, som helst ska sluta i krig, så slutar människor att lita på de ettor och nollor som syns på “deras” konton.

Så även i Krim, där bankrusningen nu är i full gång och bankomaterna har slut på pengar. Det vill säga pengar i kontant form, den enda skuldfria form som finns, och som är väldigt eftertraktat så fort systemet inte fungerar smärtfritt.

Efters vad som hände i Cypern så kan man verkligen förstå Krimborna. För de som har kort minne så rekommenderas denna sammanfattning, som skrevs här för snart ett år sedan.

Bankrusning på Krim – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio.2 thoughts on “Bankrusning på Krim – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio

 1. Myspysrysfunderingar för helgreflektionerna:

  Det har spridits ett tveksamt dokument på Facebook om att västkraschen skulle iscensättas idag,”Ides of March”, den dag på året då Romarriket vände nedåt genom mordet på Ceasar. Centralbankernas överstepräster lär vara glada åt den typen av symboldatum, men mig veterligt så är det lugnt 🙂

  I torsdags när jag var i centrum för att ta ut cash – fall i fall – så var alla bankomater stängda, och Swedbankkontoret meddelade att det var tekniskt fel över hela Sverige. Det kändes ju lite för vältimat – med både dokumentet (ingen rök utan eld), Ukrainakrisen och omnämningen av Cypern13 som en generalrepetition.

  Det fanns ingen information på bankernas hemsidor eller på någon nyhetsbyrå, och det kändes ju lite skumt. Dock rättades felet till under eftermiddagen, men som någon påpekade i en FB-tråd; det kan ju ha varit ett reaktionstest…

  Trevlig helg! 🙂

 2. intressantanyheter sa:

  Ja, det är ju alltid lite intressant när det inte går att ta ut pengar, och framförallt när det gäller swedbank, som t o m har överföringsgräns på digitala pengar nuförtiden(150 000 kr), dvs kapitalkontroll. Jag sökte lite kring det du nämnde, och hittade lite om olika datum i mitten av mars på några “specialbloggar”, bl. a den här:

  https://kauilapele.wordpress.com

  som utgår från den här avhopparen från Forbes Magazine:

  https://benjaminfulford.net/

  Men här cirkulerar olika datum hela tiden, och man får ta det mesta med en nypa salt…

Comments are closed.