Avaaz – Monsanto vs. Moder Jord

Detta inlägg handlar inte uteslutande om de vanliga sakerna som penningsystem, ekonomi etc.

Om det finns ett företag som denna blogg har minst lika svårt för som storbanker så är det Monsanto. Monsanto försöker världen över, och har ofta lyckats, att patentera det viktigaste vi har:

– Vår Mat

Detta är precis så hemskt som det låter, i deras drömvärld äger några enstaka företag rättigheterna till alla frön, och kan då helt styra matmarknaden.

Nu när de precis lyckats få igenom en extremt konstig lag i USA, som skyddar dem från alla eventuella felaktigheter deras genmanipulerade grödor kan ge upphov till(Trots att de tidigare tillverkade både DDT och PCB!), så är EU näst på tur.

I nuläget äger Monsanto redan 36% av alla tomater och med hjälp av lån från storbanker köper de upp allt större andel av frön och grödor runt om i världen. De lägger också enorma summor på Lobbyism över hela jordklotet.

Avaaz är ett nätverk som genom olika namninsamlingar försöker få EU att hindra den här typen av saker. Allt Avaaz gör måste man självklart inte hålla med om, men det är nog få som tycker att just denna namninsamling är felaktig. Att någon ska äga rättigheten till vår mat känns förhoppningsvis helt fruktansvärt för de flesta av oss.

Klicka på länken och fyll i din mailadress på sidan som dyker upp för att försöka stoppa detta, sprid gärna länken till alla ni känner:

Avaaz – Monsanto vs. Mother Earth.